Blogi

Aixam elää tällä hetkellä huippukautta

Aixam elää tällä hetkellä huippukautta. Kun ennen Koronaa vuosituotanto oli tasolla 12.000 autoa niin tänä vuonna tullaan valmistamaan noin 18.000 uutta Aixamia.

Suuresta kysynnästä johtuen tehdasta laajennetaan merkittävästi Chanasissa ja tämä laajennus valmistunee kesällä 2023.

Aixam on ainut valmistaja joka käyttää mopoautoissa legendaarista Kubotan moottoria ja on myös erittäin vahvasti sitoutunut tähän yhteistyöhön. Kun EURO5 kriteerit astuivat voimaan niin mopoautojen dieselmoottoreiden suurimmaksi iskutilavuudeksi rajoitettiin 500cc. Tämä johti tilanteeseen jossa kaikki muut valmistajat joutuivat kääntymään Lombardinin puoleen.

Tehdas markkinoi myös rajoitetusti 100% sähköistä eAixam autoa etelä-euroopassa ja toiveemme on että tämä ajoneuvo olisi valmis piakkoin myös Pohjolan markkinoille. Tämä lienee mahdollista aikaisintaan vuoden 2023 lopulla. Sähköauto edellyttää myös erilaista osaamista huoltoverkostoltamme ja käyttäjiltä uutta asennetta. 

Syksy on perinteellisesti ollut hyvää mopoauto myyntisesonkia ja meillä onkin tällä hetkellä myös hyvä valikoima. 

Aixam emotion malliston autoja heti toimitukseen varastossa Suomessa.